Hlavní obsah

Další podivný lyžák: Učitel sypal cukr na těla chlapců, dívky ho musely slízat

– Přelouč

Další sporné praktiky v rámci studentského lyžařského kurzu se objevily na výletě pořádaném gymnáziem Přelouč. Učitel tělocviku společně s ředitelem školy zde sypali cukr na odhalená těla chlapců a dívky měly za úkol cukr ze svých spolužáků slízat. Při jiném lyžařském kurzu se spolužáci v mrazu polévali ledovou vodou a učitel těmto "trestům" asistoval.

Článek

Kurz se uskutečnil tuto zimu, děti ve věku 12 let navštěvují sekundu přeloučského gymnázia. Několik studentů se po návratu z lyžáku nechalo slyšet, že se jim to nelíbilo. Nezvyklou „společenskou hru“ zaznamenal na mobilní telefon jeden z žáků.

Hra s cukrem probíhala dokonce za účasti ředitele školy. „Kluci se svlékli do půl těla a pan ředitel na ně nasypal cukr a my jako holky jsme jim to musely slízávat,“ řekla TV Prima jedna z dívek, která se podivné hry účastnila. Mělo jít o rychlostní soutěž.

„My jsme byli u toho, ty děti do toho nebyly nuceny, to byla hra...“, obhajuje se ředitel Lubor Pacák.

„Vy jste to vytáhli zase z kontextu, na tom lyžáku jsem byl já. My jsme tam s tou sekundou pracovali tak, jak jsme nepracovali nikdy jindy,“ dodal Pacák a obvinil novináře ze senzacechtivosti.

Děti sice hru hrály, ale s odporem, jak uvedly. „My jsme to nechtěly,“ řekly dvě studentky s tím, že ale přesto soutěžily.

Hru řeší i rodiče, kterým takové chování vadí. Proto záležitost řešili také na rodičovském sdružení. Praktiky na kurzu bude nyní šetřit školní inspekce pardubického kraje i ministerstvo školství.

Anketa

Považujete "hru" se sypáním a lízáním cukru z těl za adekvátní pro lyžařský výcvik?
Ano
25 %
Ne
75 %
Celkem hlasovalo 31764 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám