Hlavní obsah

Charles se s Camillou po anglické mši prošli Prahou, večer strávili na opeře

– Praha

Princ Charles s chotí Camillou, kteří jsou druhým dnem na návštěvě Prahy, zavítali v neděli dopoledne do kostela svatého Klimenta na Novém Městě, kde se konala mše v anglickém jazyce. Večer navštívili operu Don Giovanni ve Stavovském divadle.

Foto: David W. Cerny, Reuters

Princ Charles s chotí Camillou jdou na mši do kostela sv. Klimenta

Článek

U evangelického kostela je přivítal reverend Ricky Yates a starosta Prahy 1 Filip Dvořák. Camilla zde dostala kytičku narcisů od jednoho dítěte. Odpoledne se Charles prošel historickým centrem města. Do ulic se vypravila i Camilla. Prince ale většinu cesty nedoprovázela.

Přes zdravotní problémy vypadala svěže

Ačkoliv vévodkyně přijížděla do Prahy se zdravotními problémy, zřejmě s bolestmi zad, vypadala velmi svěže. Do kostela přišla v béžové peleríně, v šatech s puntíky a v nepostradatelném klobouku. Charles svou téměř dvouhodinovou procházku začal u Rudolfina, navštívil Staronovou a Španělskou synagogu a prohlédl si Staroměstské náměstí. Pokračoval po Královské cestě na Karlův most, kde se nakrátko setkal se svou ženou, která si naplánovala vlastní trasu.

Princ v zajetí turistů

Charlese doprovázela skupinka bodyguardů a průvodců. Korunní princ obklopen bodyguardy budil zájem turistů. Někteří se k němu přidali a s fotoaparáty v rukou ho následovali i při výstupu na Pražský hrad. Pak se Charles vrátil do Lichtenštejnského paláce na Kampě, kde je s Camillou ubytován.

Večer s Donem Giovannim

Večer princ a vévodkyně zavítali do Stavovského divadla, kde zhlédli Mozartovu operu Don Giovanni. V Česku zůstanou i v pondělí a úterý. Program prince zavede i na Moravu, do ekologické obce Hostětín na Uherskohradišťsku. V pondělí se Charles sejde s premiérem Janem Fischerem, v úterý se pak s vévodkyní setkají s bývalým prezidentem Václavem Havlem a jeho ženou Dagmar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám