Hlavní obsah

Karlovarští radní si najmou exproděkana Milana Kindla

Právo, vor
Karlovy Vary

Někdejší proděkan plzeňské právnické fakulty Milan Kindl, jenž byl ústřední postavou v loňské aféře s opisováním diplomových prací a rekordně rychlých studií, bude pracovat pro město Karlovy Vary. Karlovarští radní si jej totiž najmou jako advokáta ve sporu o někdejší podnik bytového hospodářství. Kindl si může v Karlových Varech ročně vydělat až dvě stě tisíc korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Kindl

Článek

„Jeho služby hodlá město využít v jediné právní věci, a tím je potvrzení přechodu někdejšího státního Podniku bytového hospodářství Karlovy Vary, který je v současné době v likvidaci, na město Karlovy Vary. Jedná se o složitý právní případ polistopadového přechodu majetku, daný vývojem legislativy v 90. letech,“ uvedl mluvčí na karlovarském magistrátu Jan Kopál, podle kterého se městu jedná o majetek v řádu desítek až stovek miliónů korun.

Uzavření smlouvy kritizuje opozice v karlovarském zastupitelstvu. „Je to nešťastné rozhodnutí,“ uvedl opoziční karlovarský zastupitel Petr Kulhánek (Karlovarská občanská alternativa). „Právní odbor magistrátu oslovil tři advokátní kanceláře, ale dvě zastupování odmítly, takže zbyl jen Kindl,“ uvedl Kulhánek, podle kterého mělo být výběrové řízení širší. „Prý byl u tvorby zákonů, kterých se případ dotýká, ale podle mého soudu není jediný schopný právník, který by dokázal město v té věci zastupovat,“ uvedl Kulhánek.

Poukázal také na Kindlovu úlohu v aféře na plzeňské právnické fakultě. „Poohlédl bych se po jiné advokátní kanceláři, která by měla vyšší morální kredit,“ uvedl Kulhánek.

Radní si podle Kopála uvědomují mediální dění kolem osoby Kindla a jeho pedagogického působení. „Nikdo však nezpochybnil jeho kvality jako advokáta a právního experta. I ministerstvo zdravotnictví nadále využívá jeho služeb v kauze Diag Human,“ uvedl Kopál, podle kterého služby advokáta budou účtovány pouze za uskutečněné právní úkony do maximální výše 200 tisíc korun ročně. „Jedná se tedy i o cenově výhodnou nabídku,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám