Hlavní obsah

Langer ryl do Peciny, stal se prý symbolem politické korupce

Novinky, toh
Praha

Ve vypjaté atmosféře proběhla diskuze bývalého a současného ministra vnitra Ivana Langera (ODS) a Martina Peciny v nedělním pořadu TV Prima Partie. Langerovi vadí zejména to, že Pecina se stal kandidátem ČSSD v nadcházejících volbách. Nařkl Pecinu, že zasáhl do trestní kauzy vysokého policejního úředníka.

Článek

„Pecinova kariéra je postavena na podvodu. Není to nestraník ani odborník. Pecina je symbolem politické korupce,“ řekl v pořadu Langer. Zároveň současného ministra přirovnal k Olze Zubové.

Podle Langera se totiž Zubová dostala na kandidátku díky tomu, že pomohla svrhnout vládu, Pecina se dostal na kandidátku tak, že slouží sociálním demokratům.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda ODS Ivan Langer a ministr vnitra Martin Pecina (vpravo)

„To se úžasně poslouchá. Je pod mou úroveň se k tomu vyjadřovat,“ kontroval na nařčení Pecina.

V hlasování nedělní Partie se však 57 procent diváků vyjádřilo, že jim vadí, že současní nestranní ministři budou kandidovat ve volbách. Pecina k tomu dodal, že si na to lidé zvyknou. Langer řekl, že si zvyknout nechce. "Lidé si zvykli na vás, tak si zvyknou i na mě," dodal Pecina.

Ministerstvu hrozí exekuce, tvrdí Langer

Nicméně Langer v nedělní Partii argumentoval, že Pecinovo propojení na ČSSD bylo patrné již při personálních opatřeních v úřadu. Podle Langera úřad vedou lidé se špatnou odborností, kvůli tomu hrozí ministerstvu exekuce.

Úřad prý neplatí České poště, navíc Langer tvrdí, že na konci roku nebudou peníze na sociální dávky a výsluhy. Pecina pouze uvedl, že tato tvrzení se nedají podložit, protože těžko lze nyní předjímat, jak bude vypadat hospodaření úřadu na konci roku.

Langer také v pořadu uvedl, že Pecina zasáhl do vyšetřování jednoho případu, ve kterém byl křivě obviněn bývalý vysoký funkcionář policejního prezidia Petr Židek. Pecina prý vstupoval do jednání trestní kauzy. Ministr to však odmítl.

Reklama

Související témata:

Související články

Ministerstvo financí chce zdanit poker

V rámci připravovaného loterijního zákona chce ministerstvo financí dostat veškeré karetní hry na seznam hazardu. Zdanění pokeru, který zažívá velký boom, by...

Inspekce šetří špičky policie

Aféra kolem údajné korupce někdejšího vysokého funkcionáře policejního prezidia Petra Židka se začíná obracet proti policejnímu prezidentovi Oldřichu Martinů...

Výběr článků

Načítám