Hlavní obsah

Pecina? Býval to takový sympatický odéesák z Frýdku, vzpomínal Topolánek

Novinky, jas
Aktualizováno

Předseda ODS Mirek Topolánek v diskusi se čtenáři Novinek mimo jiné okomentoval i angažování ministra vnitra Martina Peciny na kandidátce ČSSD. Ač působí v nestranické vládě odborníků, není prý ani nezávislý ani odborník.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek při chatu se čtenáři

Článek

"A býval to takový sympatický odéesák z Frýdku," povzdechl si Topolánek na někdejší Pecinovo angažmá.

Topolánek byl požádán i o soukromý názor na premiéra Jana Fischera. Podle jeho slov se od loňského podzimu, kdy došlo ke zrušení původně plánovaných předčasných voleb vláda řídí spíše heslem "kdo nic nedělá, nic nezkazí".

Podle Topolánka si tato země rok a čtvrt s touto "vládou-nevládou" v době hospodářské krize nezasloužila, nicméně "mohlo to dopadnout ještě hůř", uzavřel premiér.

Těší se na Šlégrova rétorická cvičení

Šéf ODS byl dotázán i na kandidaturu hokejisty Jiřího Šlégra za ČSSD. Z jeho odpovědi je zřejmé, že se neubránil nadsázce.

"Jiří 'Guma' Šlégr byl i jako hráč pověstný svým jasným politickým názorem a vysokou inteligencí. Domnívám se, že v Poslanecké sněmovně bude velkou posilou," konstatoval Topolánek.

"Už se těším na jeho rétorická cvičení. Vždycky jsem měl rád vystoupení dobrých řečníků," dodal předseda na adresu hokejového beka.

Topolánek rovněž odmítl názor jednoho ze čtenářů ,že je arogantní.  "Většina lidí v přímém styku spíše konstatuje, že jsem otevřený, někdy moc upřímný a někdy dokonce zábavný," konstatoval šéf ODS. Čtenáři doporučil, aby se podíval na jeho politické soky.

Topolánek také uvedl, že ODS odstartuje kampaň až v polovině dubna a rozhodně prý nebude tak rozsáhlá jako ze strany ČSSD.

"Až bude mít ODS na volby 400 - 500 miliónů jako má ČSSD, tak bude jistě ukazovat i venkovní billboardovou kampaň. Asi by bylo zajímavé zjistit, kde berou peníze," dotázal se Topolánek.

"Pokud vám chybí na billboardech modří ptáci, pokuste se koncentrovat na maturitní fotku Jiřího Paroubka s dánskými studenty v pozadí. Vždyť je to spíše legrace, ne?" uzavřel Topolánek v reakci na předvolební billboardy, na nichž ČSSD využila snímky z mezinárodní fotobanky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám