Hlavní obsah

Šéfce bílinské ČSSD někdo vyhrožoval

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsedkyně bílinské ČSSD Martina Aubrechtová Havlová se v pátek večer stala terčem výhrůžek. Sdělila to sama Právu. U branky jejího domu v Bílině zazvonil neznámý muž, který přijel ve voze Audi, a pohrozil, že pokud neskončí uveřejňování článků o představitelích severočeské ČSSD, bude skandalizována. Aubrechtová okamžitě po incidentu odjela na polici a podala trestní oznámení.

Foto: Novinky

Článek

„Dnes večer přijela černá limuzína Audi a u našeho plotu zazvonil elegantně oblečený člověk. Sháněl se po Martině Havlové,“ popsala Právu situaci šéfka bílinské ČSSD. „Zeptala jsem se, kdo je a co chce. Odpověděl znovu otázkou, že shání paní Havlovou. Na třetí můj dotaz, kdo je, uvedl, že se mnou chce mluvit. Položil otázku, zda znám pana Rajtera. Na mé přitakání mne obvinil, že jsem od pana Rajtera vzala úplatek. Odmítla jsem to jako nepravdivé,“ pokračovala v popisu situace Havlová.

Následovala jasná pohrůžka. „Opáčil, že pokud pan Prokeš a ČSSD nebudou mít klid, věc zveřejní,“ uvedla šéfka bílinské ČSSD. „Zeptala jsem se, zda to mám pokládat za výhrůžku. Odvětil, že ho poslali, a že jenom mi tento vzkaz vyřizuje,“ doplnila Havlová.

V tu chvíli se objevil ve dveřích její manžel, poslanec ČSSD Vlastimil Aubrecht. „Ten člověk hned nasedl do auta a odjel. Jeho komplic přitom seděl celou dobu ve voze,“ řekla Havlová Právu.

Okamžitě jela na policii, kde podala trestní oznámení. „Nahlásila jsem celou událost a podala trestní oznámení,“ prozradila šéfka bílinské ČSSD. Odmítá přitom jednoznačně nařčení, že měla převzít úplatek, a to od zemědělce Jana Rajtera, který bojoval proti výstavbě továrny Nemak v severních Čechách.

Pokud jde o požadavek neznámého vyděrače, může souviset s posledními články v médiích, které se zabývají skandály vlivných členů severočeské ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám