Hlavní obsah

Jarního počasí s 10 stupni se dočkáme v březnu, zatím bude dál sněžit

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří skrze poletující sněhové vločky již vyhlížejí příchod jara, se budou muset obrnit trpělivostí minimálně do počátku března. Až do konce února bude převážně zataženo nízkou oblačností s teplotami maximálně kolem bodu mrazu. Situace by se mohla zlepšit počátkem března, jehož první dekáda slibuje pozvolné oteplení až k deseti stupňům Celsia, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Na jaro si ještě musíme počkat.

Článek

Poslední dlouhodobá předpověď hovoří o tom, že v období od 11. do 20. února bude zpočátku zataženo se sněžením, postupně začne převládat nízká oblačnost a místy se objeví slabé sněžení. Po ránu je nutné místy počítat s mrznoucími mlhami. Ranní teploty poklesnou na minus tři až minus osm stupňů Celsia, postupně při malé oblačnosti k minus 15 stupňům. Denní teploty se budou pohybovat mezi minus pěti až jedním stupněm.

Od 21. února až do konce měsíce by mělo být převážně zataženo nízkou oblačností. Vyskytovat se budou mlhy a ojediněle i sněhové přeháňky. Ranní teploty zůstanou stejné jako v předchozím období, denní se vejdou do intervalu minus čtyř až dvou stupňů Celsia.

Změnu, zdá se, přinese až počátek března. V období do 10. března by sice mělo být i nadále oblačno až zataženo s občasnými srážkami a ranními teplotami mezi čtyřmi a minus dvěma stupni. Přes den se však rtuť teploměru dostane k až k šesti stupňům Celsia, postupně dokonce až k deseti stupňům.

Výstraha před sněhovými jazyky

Na nejbližší dny meteorologové nicméně očekávají vydatné sněžení, takže v noci ze středy na čtvrtek a následně i během dne bude na celém území sněžit. Český hydrometeorologický ústav proto vydal v této souvislosti výstražnou informaci na tvorbu sněhových jazyků.

Podle meteorologů může například na Šumavě a v Krušných horách napadnout kolem 20 centimetrů nového sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám