Hlavní obsah

Poslanec Ambrozek uvízl na Antarktidě, letadlo mu uletělo na Haiti

Právo, Oldřich Danda
Praha

Lidovecký poslanec Libor Ambrozek již několik týdnů nebere novinářům telefony a neodpovídá na SMS ani se celý týden neobjevil na jednání Sněmovny. V pátek se jeho absence vyjasnila.

Článek

Bývalý ministr životního prostředí profesí přírodovědec totiž odjel s brněnskými geology na vědeckou cestu do Antarktidy. Vrátit se měl již před týdnem, ale do jejich odletu zasáhlo katastrofální zemětřesení v Haiti.

„On je tam s geology na vědecké expedici a měl se vrátit minulou neděli. Bohužel nemohl, protože letadlo, se kterým měl přiletět, muselo odletět pomáhat na Haiti s dopravou humanitární pomoci,“ řekl Právu Ambrozkův kolega, místopředseda KDU-ČSL Jiří Carbol. Ambrozek je podle něj zdravý a daří se mu dobře. Domů k ženě a malé dceři se má vrátit tuto neděli.

Věčně zamrzlý kontinent se stále častěji stává cílem některých českých politiků. Před Vánocemi na Antarktidu vyrazil pražský primátor Pavel Bém, kde si splnil svůj sen a zdolal největší místní horu, pětitisícovku Mount Vinson.

Před rokem do Země královny Maud v Antarktidě zavítal tehdejší ministr životního prostředí Martin Bursík, kterého sem pozval jeho norský kolega po skončení konference OSN o životním prostředí v keňském Nairobi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám