Hlavní obsah

Jste magor, vzkázal Rathovi náměstek Šnajdr

Novinky, Jaroslav Soukup

Dlouhodobě napjaté vztahy mezi středočeským hejtmanem a poslancem ČSSD Davidem Rathem a náměstkem ministryně zdravotnictví Markem Šnajdrem přešly do otevřených útoků. Šnajdr na svém blogu nazval Ratha magorem a za jeho vzory označil Adolfa Hitlera s Josefem Goebbelsem. Šnajdra rozhořčila inzerce Středočeského kraje, prezentovaná v tisku pod titulkem "Kdo vládne ministerstvu zdravotnictví? Trestně stíhaný náměstek Šnajdr!"

Foto: archiv, Právo

Marek Šnajdr

Článek

"Jste, diplomaticky řečeno, skutečně "netypický", chcete-li lidově, magor.  Vaše chorobná nenávist, ctižádostivost a nepochybně i vnitřní zakomplexovanost vás ženou jako motor vpřed," napsal Šnajdr hejtmanovi na svém blogu na serveru iDnes.

Šnajdr se cítí dotčen Rathovým tvrzením, že na pražském Smíchově koupil před několika lety byt za 661 tisíc korun.

"Údajný 'byt', je ve skutečnosti nezastavěný půdní prostor. Koupil jsem jej ve veřejné soutěži proto, že jsem nabídl nejvyšší cenu, a to mnohonásobně vyšší, než uvádíte. Navíc jsem uvedenou půdu koupil v době, kdy jsem neměl s politikou nic společného a nevykonával žádnou veřejnou funkci," opáčil náměstek a pozval Ratha, aby tam bezplatně strávil pár dnů.

"Jen prosím omluvte fakt, že do současnosti jde pouze o nepřestavěnou půdu, se všemi náležitostmi, které takovýto prostor nabízí – spousty odložených nepotřebných věcí, prádelní šňůry a prach," přisadil si Šnajdr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám