Hlavní obsah

Člen ODS v Pardubicích údajně nakopl novináře

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Reportér Pardubického deníku Jiří Sejkora byl údajně v pondělí večer inzultován Jiřím Markem, členem ODS v pátém pardubickém městském obvodu. Mělo se to stát v kulturním domě Paramo v Pardubicích na Dukle na jednání místního sdružení ODS.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Místo odpovědi na otázky se mi dostalo výhrůžek, a dokonce i fyzického napadení. Nabral mě a dotlačil až ke dveřím,“ postěžoval si reportér.

„Nebudu se k tomu vyjadřovat. Doktor mi doporučil neodpovídat na otázky novinářů. Jsem naprosto, ale naprosto, psychicky na dně,“ řekl Právu starosta městského obvodu a zároveň předseda místního sdružení ODS Jaroslav Kňava, který jednání svých spolustraníků z místního sdružení svolal.

Právu se Marka, který měl fotoreportéra Deníku inzultovat, kontaktovat nepodařilo. „Jestli je inzultací nakopnutí do zadku s rozběhem, tak se to stalo,“ řekl Právu člen místního sdružení ODS, který si pro své vyjádření vyžádal anonymitu. „Členská schůze je záležitostí neveřejnou. Pokud někdo poslouchá za dveřmi... Marek do něj snad jen strčil,“ dodal další člen dukelské ODS, spolumajitel jednoho z místních obchodů.

ČSSD si má údajně novináře kupovat

Primátor Pardubic a předseda oblastního sdružení ODS Jaroslav Deml se za své dukelské členy omluvil. „Politici by se měli chovat jako profesionálové, odpovědět na každou otázku. Pan Marek je členem našeho oblastního sdružení. Pokud se to tak opravdu stalo, chtěl bych se za něj omluvit,“ řekl Deml.

„Na jednání jsme mluvili o tom, že novináři v Pardubicích jsou dnes placeni socany, aby na nás hrabali špínu. Tohle byl důkaz. Reakce byla možná necivilizovaná, ale pochopitelná,“ dodal anonymní zdroj z ODS.

„Začalo to Topolánkovým vztyčeným prostředníčkem, pokračovalo jeho ranou pěstí do ucha fotoreportéra ve Sněmovní ulici. Topolánkovi věrní ho kopírují, inzultace je jediný argument. Nikoho si nekupujeme! Pardubická ODS je dnes natolik zábavná, že její úlety prostě novináři přehlédnout nemohou,“ řekl Právu s pobaveným smíchem Miroslav Váňa, předseda KVV ČSSD na Pardubicku.

Výběr článků

Načítám