Hlavní obsah

Mikulášské oslavy přilákaly do centra Prahy tisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Početné publikum v sobotu přilákaly na hlavní pražská náměstí mikulášské oslavy, které doplnily atmosféru předvánočních trhů. Vedle tradičního představení na Staroměstském náměstí se letos mikulášská taškařice konala nově i na Václavském náměstí. Soutěžilo se o zajímavé ceny a volila se nejlepší maska čerta, anděle a Mikuláše.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Čerti strašili malé děti.

Článek

Ulice a uličky v okolí obou náměstí zaplnily davy návštěvníků, mezi nimiž nechyběli ani početní turisté ze zahraničí. Lidským hemžením se potulovaly také desítky čertů, andělů a Mikulášů, které doplňovalo i mnoho dětí s barevnými blikajícím rohy na hlavách.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Některé malé děti se za čerty maskovaly, snad aby na ně vyšly spíš andělé a Mikulášové..

Na pódiu na Staroměstském náměstí pobavil malé i velké diváky zábavný program nazvaný Ukradené Vánoce. Na děti čekalo napínavé dobrodružství, do kterého se mohly samy zapojit, a řada písniček a soutěží o lákavé ceny.

Osmiletá Lada Kadlecová vyhrála soutěž o nejlepší masku anděla a z pódia si pak odnesla mnoho dárků. "Příprava kostýmu trvala asi čtyři hodiny," prozradila ČTK její matka. Šaty se totiž musely vyžehlit, zašít a nutná byla i pečlivá úprava vlasů.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kompletní mikulášské komando s čertem navíc

Představení na Staroměstském náměstí potěšilo nejen děti. "Je to hezké zpestření vánoční atmosféry. Nevzali jsme sice děti s sebou, ale těm by se to jistě líbilo," řekl mladý pár z Kladna.

Už odpoledne odstartovala na Václavském náměstí další mikulášská show. Pro děti tam bylo připraveno na 2000 dárků. Ty jim rozdal komický čert, který pořad moderoval. Spokojená s programem byla i malá Karolína. "Je to tu moc hezký. Líbí se mi hlavně písničky," prozradila dívka, kterou si pro lepší výhled posadil její dědeček na ramena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám