Hlavní obsah

Američtí vojáci odletí z Ruzyně náhradním letadlem v pátek po půlnoci

Právo, Novinky, ČTK, vm, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na pražském ruzyňském letišti v noci na čtvrtek neplánovaně přistál americký vojenský letoun s vojáky, kteří se vraceli z Iráku do USA. Přistání proběhlo za plné pohotovosti, kapitán měl podezření na kouř v kabině. Podezření se však nepotvrdilo, řekla Novinkám mluvčí ruzyňského letiště Eva Krejčí. Do vlasti budou nicméně vojáci pokračovat náhradním strojem.

Článek

Letadlo americké armády přistálo na pražské Ruzyni 20 minut po půlnoci. Letoun přepravoval zhruba dvě stovky vojáků. Nikdo nebyl zraněn.

Na letiště v průběhu dne dorazil náhradní stroj, který vojáky přepraví zpět do vlasti.

Podle Krejčí si Američané technickou prohlídku letadla zajišťují sami, neobrátili se ani na české ministerstvo obrany. "Nemáme s tím nic společného, ani se na tom nijak nepodílíme," řekl Jan Pejšek z tiskové služby ministerstva.

Podle mluvčí letiště Evy Krejčí přivedlo neplánované přistání letounu celou Ruzyni do plné pohotovosti, připraveni byli také hasiči a letištní záchranná služba. "Situaci jsme po ohlášení monitorovali, žádný náš vůz na letiště ale nevyjel," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Boeing přepravoval vojáky z mise v Iráku zpět do Spojených států. Po nečekaném přistání v Praze strávili vojáci zbytek noci v jednom z pražských hotelů, a poté si prohlédli město. Ještě ve čtvrtek po poledni se dvacet z nich v maskáčích procházelo po Dejvicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám