Hlavní obsah

Lékaři popálené Natálky zřejmě získají cenu za podporu Romů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lékaři z popáleninového centra a z jednotky intenzivní a resuscitační péče nemocnice v Ostravě mají za péči o tříletou Natálku, která málem uhořela při dubnovém žhářském útoku neonacistů ve Vítkově na Opavsku, šanci získat ocenění Gypsy Spirit.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka Kudriková

Článek

Oznámila to ve středu mluvčí ministra pro menšiny a lidská práva Michaela Kocába Lejla Abbasová.

Ceny Gypsy Spirit na podporu integrace romské menšiny do většinové společnosti Kocáb letos vyhlásil poprvé. Výsledky cen budou vyhlášeny 1. prosince na ceremoniálu v centru Pražská křižovatka.

Obě oddělení ostravské nemocnice byla nominována v kategorii čin roku směřující k záchraně života. Třetím nominovaným byl Martin Turták, který vyprostil vozíčkářku z hořícího auta. Komise rozhodující o udělení cen vybírala ze 110 zaslaných návrhů. Šanci na získání ocenění mají vždy tři nominovaní v každé z pěti kategorií cen.

Oceňováním úspěšných projektů na podporu Romů hodlá Kocáb vytvořit nový prostor na prezentaci pozitivních příkladů integrace. "Jde nám o projekty, které přinášejí měřitelné výsledky a které pro romskou komunitu představují reálnou pomoc," řekl již dříve Kocáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám