Hlavní obsah

Aféra s pomalovanými hroby stála vedení Šenova křesla

– Kamenický Šenov
Právo, Jaroslav Švehla

Jako pomyslná poslední kapka do už přetékající číše nespokojenosti zafungovalo pro vedení města v Kamenickém Šenově pomalovaní nezaplacených hrobů na hřbitově zelenými kříži.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Fosforové kříže na hřbitově

Článek

Opozici ale i zástupcům radniční koalice došla trpělivost a s odůvodněním ztráty důvěry a špatnému hospodaření ve středu odvolali starostu, místostarostu a městskou radu. Po necelých třech volebních obdobích tak z čela města odešel Ota Raiter (nez. za ČSSD) a místostarosta Jiří Vičan (KSČM).

„Přeji novému vedení, aby mělo alespoň takové výsledky, jako jsme měli my,“ uzavřel svoji jedenáctiletou starostovskou dráhu Raiter. Vičan výměnu na radnici označil za nečestný kabinetní puč. Starostou byl zvolen Jaroslav Andrysík (ODS) a místostarostkou Jitka Bouchalová (ODS).

Dluhy ještě porostou

Většině přítomných zastupitelů vadila neochota řešit problémy s investičními akcemi, které se projevily během posledního půlroku. „Při stavbě domu s pečovatelskou službou se prošustrovaly peníze. Pochybné fakturace nyní vyšetřuje policie,“ řekl zastupitel Jan Marek (nez. za ČSSD).

„Šenov jste zadlužil, majetek rozprodal. Sehnal jste sice milióny. Ale například na provoz megalomanského parkoviště pod Panskou skálou každoročně doplácíme 1,5 miliónu, přitom jste říkal, že bude vydělávat,“ vyčetl jeden z diskutujících občanů odvolanému starostovi.

Jeho slova potvrdil Zbyněk Jech (nez.): „Rozpočet je nenaplněný. Musíme se dál zadlužovat, ale už nám nikdo nechce dát úvěr,“ vyjádřil zastupitel důvody proč souhlasil s odvoláním starosty. „Nebude to jednoduché, budeme muset šetřit,“ prohlásil několik minut po svém zvolení nový starosta Jaroslav Andrysík.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám