Hlavní obsah

Povinné zimní přezutí bude letos na stokilometrovém úseku dálnice D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zimní pneumatiky budou letos na D1 povinné od 66. kilometru u Lokte po 162. kilometr u Velké Bíteše. Značky Zimní výbava se objeví 1. listopadu.

Foto: Jiří jíra, Právo

Značka Zimní výbava

Článek

Kraj Vysočina rozmístí značky současně na sjezdech z dálnice a na dalších nebezpečných úsecích v kraji. Novinářům to ve čtvrtek řekl náměstek hejtmana Vysočiny Libor Joukl.

„Dohodli jsme se s ministerstvem dopravy, že toto řešení je nekoncepční. Pro letošek ještě zůstane, ale ministerstvo připraví změnu zákona a dalších norem tak, aby značka měla od příštího roku platnost pro celou republiku,“ řekl Joukl.

S tím by podle něj měla souviset i drobná úprava požadované hloubky dezénu pro pneumatiky osobních automobilů. „Měla by postačovat hloubka kolem dvou až 2,5 milimetru,“ upřesnil Joukl.

Přesný počet míst, kde by mohla být na území kraje značka Zimní výbava umístěna, zatím Joukl neuvedl. Kraj vlastní desítky značek, loni jich rozmístil kolem 80.

Reklama

Výběr článků

Načítám