Hlavní obsah

Napadají mě geniální repliky, komentoval Topolánek schůzi poslanců z galerie

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf ODS Mirek Topolánek, který už není poslancem, strávil část čtvrtečního jednání Sněmovny na galerii pro veřejnost. Z ní shlížel na dramatické jednání o osudu úsporného balíčku ministra financí Eduarda Janoty. Topolánek Právu sdělil, že jednání pozoroval bez emocí a na adresu poslanců i zavtipkoval.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek sleduje dění ve Sněmovně z návštěvnické galerie.

Článek

Topolánek se 15. září vzdal poslaneckého mandátu. Část čtvrtečního jednání Sněmovny si ale nenechal ujít, pozoroval jej z  výšky, z galerie pro veřejnost. "Sleduji to bez emocí. Je mi to jedno. Nejsem sentimentální,“ uvedl Topolánek pro Právo.

"Na jedné straně jsem rád, že nemusím poslouchat ty řeči, na druhé straně mě napadají naprosto geniální repliky, které naštěstí zůstávají pouze v hlavě,“ sdělil Topolánek Právu. 

Neváhal přitom při komentáři sledování jednání dolní komory z galerie použít i černý humor. "Navíc jeden z poslanců má prý prasečí chřipku. Víte, co to znamená? V takovém případě se musí vybít celé stádo!“ uvedl Topolánek.

Předseda ODS odpoledne dolní komoru opustil, má na čtvrtek jiný pracovní program. Právu sdělil, že je rád, že už nemusí řeči ve Sněmovně poslouchat.

Reklama

Výběr článků

Načítám