Hlavní obsah

Tošenovský opustil krajské funkce a míří do Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Téměř devět let vydržel v moravskoslezském krajském zastupitelstvu bývalý hejtman Evžen Tošenovský (ODS). K 31. červenci ale opustil nejen místo krajského zastupitele, ale odešel i z komise bezpečnostní a pro integrovaný záchranný systém a komise pro vědu, výzkum a vysoké školy. Jeho novým působištěm bude Evropský parlament.

Článek

Důvodem rezignace je Tošenovského úspěch v eurovolbách, který ho katapultoval až na post čtvrtého místopředsedy výboru pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského parlamentu.

„Už před volbami do Evropského parlamentu jsem zdůrazňoval, že v případě svého zvolení opustím řady zastupitelů. Každý hlas zastupitele a jeho přítomnost na jednání jsou velmi důležité. Je potřeba, aby tam byl. Není možné, abych se z jednání neustále omlouval, což by vzhledem k mému neustálému přejíždění mezi Ostravou a Bruselem nejspíš nastalo. V kontaktu se členy zastupitelstva ale zůstávám, protože informace o dění v kraji jsou pro mé současné působení velmi důležité,“ vysvětlil Tošenovský. Jeho nástupcem v krajském zastupitelstvu se stane radní Českého Těšína Tadeáš Cichy.

Tošenovský byl vůbec nejúspěšnějším kandidátem květnových eurovoleb. Obdržel téměř 105 tisíc preferenčních hlasů, což jej katapultovalo i před lídra kandidátky občanských demokratů Jana Zahradila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám