Hlavní obsah

Slunečné počasí naruší na konci týdne bouřky

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v Česku do soboty nepřekvapí žádnými prudkými výkyvy teplot nebo bouřkami. Vesměs slunečné dny, během nichž se teploty budou pohybovat kolem 24 stupňů Celsia, osvěží pouze ojedinělé přeháňky či mrholení. Oblačnosti začne přibývat o víkendu a na jihozápadě ČR se mohou v sobotu objevit výjimečné bouřky.

Článek

"Počasí u nás už začíná ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od severozápadu, který bude až do konce pracovního týdne přinášet na území Česka převážně zmenšenou oblačnost,“ vysvětlila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Díky tomu by ve středu mělo být v Čechách polojasno beze srážek, na Moravě a ve Slezsku se bude v ranních a dopoledních hodinách držet nízká oblačnost s ojedinělým mrholením, odpoledne se může vyskytnout slabá dešťová přeháňka. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 22 až 26 stupni Celsia.

Stejné teploty by se měly udržet také po celé čtvrteční dopoledne. Na západě území bude polojasno až skoro jasno, v odpoledních hodinách zejména v horských oblastech se mohou vyskytnout slabé dešťové přeháňky s tím, že více než dva milimetry srážek by napadnout neměly. 

Pátek by měl být opět slunečný bez jakýchkoli srážek, bude skoro jasná až polojasná obloha, odpolední teploty ještě stoupnou a pohybovat se budou v rozmezí 24 až 28 stupňů Celsia.

Podobné počasí by mělo vytrvat až do sobotních večerních hodin. "Ve večerních hodinách by ale měla počasí v Česku začít ovlivňovat od jihozápadu frontální vlna, takže na jihozápadě se budou vyskytovat přeháňky až bouřky,“ upozornila na menší výkyvy Honsová.

Bouřky by ale měly být skutečně jen na jihozápadě bez jakýchkoli nebezpečných doprovodných jevů. Přesto by sobota měla být nejteplejším dnem týdne, odpolední teploty se budou pohybovat mezi 25 až 30 stupni Celsia.

V neděli se mírně ochladí, teploty sestoupí na 22 až 26 stupňů Celsia, přibude také oblačnosti. Obloha by měla být oblačná až zatažená s přeháňkami nebo deštěm. 

Počátkem příštího týdne přibude zřejmě oblačnosti s deštěm a přeháňkami s teplotami do 25 stupňů. Bouřky by se ale i nadále měly vyskytovat pouze ojediněle, nebezpečné doprovodné jevy se neočekávají. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám