Hlavní obsah

Do čela antimonopolního úřadu navrhla vláda poslance ČSSD Petra Rafaje

– Praha

Na místo předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) vláda jednomyslně navrhla poslance ČSSD Petra Rafaje. Po schůzi kabinetu to v pondělí řekl premiér Jan Fischer. Nového předsedu na návrh vlády jmenuje prezident. Antimonopolní úřad je bez šéfa od 8. června, kdy na funkci rezignoval Martin Pecina, současný ministr vnitra ve Fischerově vládě.

Foto: archív, Právo

Petr Rafaj (ČSSD)

Článek

"Na stranickou příslušnost bude muset Rafaj rezignovat," řekl premiér. To samé se prý týká i poslancových komerčních aktivit. Rafaj ministry údajně ujistil, že to udělá.

Rafaj kandidoval za ČSSD v Moravskoslezském kraji, poslancem je od roku 2002. Je rovněž členem dozorčí rady Letiště Praha, v minulosti působil i jako předseda dozorčí rady státního podniku Povodí Odry.

O záměru vlády navrhnout Rafaje do čela úřadu informoval jako první deník Právo. Podle jeho informací byl ve hře ještě také současný šéf sekretariátu předsedy Sněmovny Ivan Přikryl. Ten nakonec z nominace vypadl.

Některým představitelům ODS se nominace Rafaje nezamlouvala, stejně jako fakt, že strana tento významný post ponechala soc. dem. Paroubkovi lidé ale argumentují tím, že ÚOHS patří do sféry jejich vlivu, a po odchodu Peciny tudíž mají nárok obsadit tuto funkci svým kandidátem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám