Hlavní obsah

Langer vzkázal Paroubkovi: Nebijte Marťany, sám jste po nich volal

Novinky, Jaroslav Soukup

Místopředseda ODS Ivan Langer se ve středu v rozhovoru pro Novinky ohradil proti tvrzení šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Ten v úterý ve vysílání České televize řekl, že za nynějšími vajíčkové útoky, které provázejí téměř všechny mítinky sociálních demokratů, stojí právě bývalý ministr vnitra. Paroubek řekl, že "Langer vede konfrontační volební kampaně, je schopen každé špinavosti a tohle se mu prostě vymklo z rukou".

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředseda ODS Ivan Langer.

Článek

Jiří Paroubek vás obvinil z toho, že házení vajec na mítincích je vaše práce a vymklo se vám to z rukou.

Je to další smrad, který vypustil Jiří Paroubek ze své pusy. Jiří Paroubek je lhář a ne nadarmo se říká, že kdo lže, ten krade a Jiří Paroubek kromě toho, že lže, také krade lidem svobodu ve vyjadřování, svobodu ve shromažďování a šíří strach a násilí prostřednictvím svých goril na mítinku. Já mu jenom vzkazuji - Paroubku, nebijte Marťany, sám jste po nich volal, aby vám společně s komunisty pomáhali, a když přijeli, tak je na svých mítincích mlátíte.

Co byste vzkázal těm, co po něm ty vajíčka házejí?

Jsem přesvědčen, že je možné vyjádřit svůj názor jinak než vajíčkem, ale tohle beru jako recesi. Sám jsem si za 19 let života v politice zažil stovky mítinků i mnohem horší situace a vždy jsem to dokázal zvládnout.

Jsem přesvědčen, že je možné vyjádřit svůj názor jinak než vajíčkem, ale tohle beru jako recesi. Sám jsem si za 19 let života v politice zažil stovky mítinků i mnohem horší situace a vždy jsem to dokázal zvládnout.

Problém je v Jiřím Paroubkovi, ne v těch, co házejí vejce. Jestli se někdo chová jako nadutý bolševický papaláš, pingl a vekslák a neumí s těmi lidmi normálně promluvit, potom se  nemůže divit, že reagují tak, jak reagují.

Předpokládám, že se asi nepůjdete podívat na žádný mítink sociální demokracie?

Nemám to zapotřebí.

Nevadí vám, že se média věnují především házení vajíček a vaše kampaň je z tohoto pohledu trochu v pozadí?

Já i nadále trvám na tom, že kampaň ODS byla vždycky pozitivní, nekonfrontační, neagresivní a v tomto smyslu věřím, že takovýto dlouhodobý způsob komunikace přinese své úspěchy. Ten kdo vnesl do české politiky zlobu, aroganci, urážky a negace byl právě Paroubek, Rath, Zaorálek a spol. A jestli se teď diví, že se jim to vrací v podobě recesistů a házení vajíček, tak potom to bylo to, co oni sami zaseli.

Jste tedy s průběhem kampaně ODS spokojen?

Ano, v tuto chvíli ano.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám