Hlavní obsah

Topolánek odmítl podíl ODS na vajíčkových útocích na Paroubka

Praha

Kauza házení vajec na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka zaměstnává čím dál více politiků. V sobotu popřel jakýkoli podíl ODS na vajíčkových útocích předseda ODS Mirek Topolánek. Vyzval voliče, aby nespokojenost s Paroubkem dali najevo tím, že ve volbách do Evropského parlamentu dají hlas ODS.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studenti na mítinku ČSSD v Příbrami.

Článek

"Pokud chce někdo dát jasně najevo, co si o předsedovi Paroubkovi myslí, ať přijde 5. a 6. června k volbám a dá svůj hlas ODS, jen tak je možno Jiřího Paroubka porazit," uvedl Topolánek v prohlášení.

Někteří účastníci předvolebních mítinků sociální demokracie v posledním týdnu házeli na Paroubka vajíčka nebo je na shromáždění přinášeli, z drobných incidentů se nyní stalo téma předvolebního boje.

Zatím naposledy se Paroubek a další sociální demokraté stali terčem "vajíčkového útoku" v pátek v Příbrami a v Berouně. [celá zpráva]

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studenti na mítinku ČSSD v Příbrami.

ČSSD obvinila ODS, že za těmito akcemi stojí. Funkcionáři ČSSD přitom upozorňují, že za volební kampaň je v ODS odpovědný mimo jiné exministr vnitra a místopředseda strany Ivan Langer.

ODS zase oznámila, že před týdnem v Plzni házel na Paroubka vajíčka syn funkcionáře ČSSD v Plzeňském kraji Miroslava Brabce. Sociální demokraté kvůli tomu podezřívají ODS z porušení takzvaného náhubkového zákona a jejich právníci zvažují další postup. Zmíněný zákon zakazuje policistům, státním zástupcům a soudcům poskytovat informace, které mohou vést ke zjištění totožnosti podezřelého či obviněného člověka.

ČSSD v souvislosti s policejním šetřením vajíčkového útoku na Paroubka v Plzni podezřívá ODS, že zveřejnila informace z dosud neuzavřeného případu. Podle občanských demokratů ale jde o "paranoidní uvažování představitelů Lidového domu". Občanští demokraté uvedli, že identitu pachatele jim sdělila plzeňská pracovnice ODS, která incident na plzeňském náměstí viděla a mladého muže i jeho otce zná osobně.

Reklama

Výběr článků

Načítám