Hlavní obsah

Dělnická strana oznámila vznik mládežnické odnože

PRAHA

Dělnická strana (DS) ve čtvrtek oznámila, že ministerstvo vnitra v úterý zaregistrovalo občanské sdružení Dělnická mládež. To by se dle vyjádření DS mělo stát "nepolitickým hnutím mladých národních socialistů". Nejvyšší správní soud ve středu nevyhověl vládě, která podala návrh na zrušení DS.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Dělnická mládež je občanské sdružení úzce napojené na Dělnickou stranu.

Článek

Občanské sdružení Dělnická mládež je podle krajně pravicové DS určeno lidem od 15 do 35 let. "Hnutí mladých lidí má za cíl sdružovat mladé občany České republiky na základě jejich souznění s idejemi sociálními a národními a respektování zásad života ve svobodné společnosti," uvádí DS. Sdružení bude podle nich organizovat společenské, kulturní a sportovní aktivity.

Soud ve středu rozhodoval o budoucnosti DS, vládě se však nepodařilo hodnověrně doložit mimo jiné to, že strana je úzce napojená na extremistické hnutí Národní odpor, proto návrhu kabinetu nevyhověl. 

Politická opozice vládní návrh na rozpuštění DS označila za nekvalitní, odpovědnost podle ní nese ministr vnitra Ivan Langer. Ten však trvá na tom, že ministerstvo nic nepodcenilo a avizoval, že hodlá proti extremismu i nadále bojovat.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Soud odmítl rozpustit Dělnickou stranu

Nejvyšší správní soud (NSS) v úterý v Brně odmítl návrh vlády na rozpuštění Dělnické strany kvůli podezření, že v podstatě zastřešuje různá ultrapravicová...

Výběr článků

Načítám