Hlavní obsah

Sociální demokraté za rytmů Hložka a Brožové opět šlapali na Říp 

Právo, Karel Otcovský, Jiří Jíra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na čtyři tisíce příznivců ČSSD si v sobotu dopoledne dalo dostaveníčko pod sluncem zalitou horou Říp na Litoměřicku, aby společně s představiteli strany v čele s předsedou Jiřím Paroubkem zdolali tento legendární kopec.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v čele výšlapu na Říp

Článek

Již tradičně ČSSD demonstrovala svou sílu výšlapem na Říp. Letos byl výstup spojen s předvolební kampaní strany. Od časného ráno se na parkovišti pod kopcem rovnaly auta a autobusy z celé republiky.

Stovky voličů oděných do stranických barev se nejprve během pěveckých vystoupení Michala Davida, Stanislava Hložka a Kateřiny Brožové náležitě posilnily, aby posléze bez újmy na zdraví zdolaly strmé stoupání na vrchol hory.

:. Na akci zazpívala Kateřina Brožová. Foto: Právo/Karel Otcovský

Příkladem jim v čele zástupu šli předseda Paroubek, předseda poslaneckého klubu Michal Hašek a další lidé z vedení strany. „Je to docela náročný sportovní výkon,“ konstatoval Paroubek po zdolání vrcholu, kde ho již čekala manželka Petra a kam se zpožděním dorazil také přívrženec strany hokejista Jiří Šlégr.

Po malém očerstvení ve zdejší restauraci předstoupil předseda před dav, aby v horlivém projevu nenechal na vládě Mirka Topolánka nit suchou. „Je na čase změnit politickou mapu republiky,“ vyzýval občany, aby za čtrnáct dní dorazili k volebním urnám. „Jsme schopní vyhrát volby ve většině moravských i českých krajů a uspět i v senátních volbách,“ dodal sebevědomě za bouřlivého potlesku přítomných.

„Letos přišlo zatím nejvíce lidí za léta, co na Říp vystupujeme. To je dobré znamení,“ řekl Právu spokojený Paroubek.

Občanští demokraté zdolávali Vysočinu

Klobásou, pálenkou a typickými předvolebními proslovy se v sobotu posilovali účastníci tradičního pochodu občanských demokratů na Javořici, nejvyšší vrch Vysočiny. Mezi kandidáty, členy a příznivce ODS zavítal s přáním volebního úspěchu i jejich předseda a premiér Mirek Topolánek. Podle jeho slov je představa, že by Jiří Paroubek a Bohuslav Sobotka řídili finančně tuto zemi, děsivá a úplně stejně děsivá je představa, že by socialisti řídili kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám