Hlavní obsah

Plitvická jezera jsou krásná i v zimě

Novinky, mšv

Plitvická jezera netřeba dlouze představovat. Nejoblíbenější a nejznámější chorvatský národní park při své letní dovolené navštívil nejeden Čech. Příroda tu ale umí vykouzlit krásné scenerie i v zimě, kdy stráně pokryje sníh a vodopády zamrznou.

Foto: Profimedia.cz

Plitvická jezera jsou otevřena celoročně.

Článek

Během léta jsou Plitvická jezera oblíbeným a hojně navštěvovaným výletním cílem. Málokdo ale ví, že je národní park otevřen celoročně a obdivovat místní přírodu lze proto i v zimě. A jelikož se ne každému chce procházet během tuhých mrazů venku, určitě tu během chladnějších měsíců nenarazíte na takové zástupy turistů jako v hlavní letní sezoně.

Foto: Profimedia.cz

V zimě se tu s hordami turistů nepotkáte.

Foto: Profimedia.cz

Sníh a mráz umí v parku vykouzlit hezké scenérie.

V zimě je otevírací doba parku o dvě hodiny zkrácená, ale jinak si lze lokalitu vychutnat v plné šíři. Tedy pokud člověk nelpí na otevřených restauracích a další zařízeních, ta jsou totiž do jara uzavřená.

Foto: Profimedia.cz

Plitvická jezera jsou nejnavštěvovanějším chorvatským parkem.

Plitvická jezera se nacházejí blízko hranic s Bosnou a Hercegovinou. Národním parkem byla ustanovena roku 1949, ale veřejnosti se zpřístupnila až o devět let později. Od roku 1979 jsou zapsána na seznamu UNESCO. Vcelku rychle se k nim lze dostat z pobřežního Zadaru, od nějž leží asi hodinu a půl cesty autem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám