Hlavní obsah

Opravená Českobratrská ulice v Ostravě se otevře 1. listopadu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlá oprava Českobratrské ulice v Ostravě je u konce. V úterý 24. října se uskutečnily poslední tři kolaudace. Do úterý 31. října budou dány všechny kolaudační souhlasy a od 1. listopadu bude Českobratrská ulice průjezdná pro veškerou dopravu. V provozu budou i trolejbusové zastávky.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 31.10.2017 Českobratrská ulice bude 1.11.2017 otevřena. Začalo se v květnu. Pohled z Nádražní ulice.

Článek

V těchto chvílích probíhá odstraňování posledních drobných nedostatků a realizace extenzivních trvalkových záhonů.

„Rekonstrukce velmi vytížených dopravních tepen, navíc v samém srdci města, je vždy náročná. Ačkoliv přípravy rekonstrukce Českobratrské ulice trvaly řadu let a začaly dříve než přípravy na opravu Nádražní ulice, na řadu přišla nejdříve ulice Nádražní, která dostala přednost kvůli havarijnímu stavu inženýrských sítí a možnost čerpat dotace.

Koordinace prací vyžadovala vzájemnou spolupráci a vstřícnost všech zhotovitelů. Také proto jsem potěšen, že i přes náročnost této investiční akce se podařilo práce dokončit s měsíčním předstihem. Už ve středu se uleví řidičům i chodcům, kteří Českobratrskou ulici začnou využívat v plném rozsahu,” řekl náměstek ostravského primátora Břetislav Riger.

Frekventovaná dopravní tepna v centru Ostravy podstoupila potřebnou rekonstrukci v úseku mezi ulicemi Sokolskou třídou a Nádražní ulicí. Rekonstrukce začala v polovině letošního května.

Týkala se výměny inženýrských sítí a položení nového povrchu vozovky. Do první vrstvy asfaltobetonu umístili dělníci indukční smyčky a kabeláž, které detekují dopravu v křižovatce a umožňují ji řídit prostřednictvím světelné signalizace. Podél vozovky se nově objevily záhony se zelení. Ozeleněné jsou také dělicí ostrůvky u přechodů pro chodce.

Cena rekonstrukce Českobratrské ulice činí 33,48 miliónů korun včetně DPH.

Reklama

Výběr článků

Načítám