Hlavní obsah

Charity bijí na poplach, mrazy vyprázdnily jejich zásoby oblečení pro potřebné

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásoby teplého oblečení pro lidi bez domova a další potřebné se v řadě místních organizací Charity ztenčily kvůli mrazům tak, že pracovníci dobročinných organizací bijí na poplach. Darované věci se teď ve skladech nestačí ohřát, ihned putují k novým majitelům. Ve Valašském Meziříčí zprovoznili šatník Charity i o sobotách a nedělích.

Foto: Profimedia.cz

Charity potřebují pro své klienty teplé oblečení

Článek

„Náš šatník, z něhož rozdělujeme věci potřebným lidem, se potýká se zoufalým nedostatkem teplého zimního oblečení a obuvi,“ informovala vedoucí služeb pro lidi bez domova Charity ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku Hana Sulovská.

Šatník se v nynějším mrazivém počasí zcela vydal ze svých zásob. „Přitom poptávka je doslova enormní,“ poznamenala Sulovská s tím, že lidé mohou do šatníku přinést rukavice, zimní čepice, bundy, teplé kalhoty a obuv.

Charita Valašské Meziříčí
Sídlí v Zámecké ulici a je otevřena od pondělí do čtvrtku od 8 do 15 hodin, v pátek od 8 do 12 hodin a po celý únor také o sobotách o nedělích, rovněž od 8 do 12 hodin. Další informace lze získat na telefonních číslech 571 620 997 a 739 706 634.

„Kdo má doma starší teplé věci, jako trička, mikiny, bundy, tepláky, boty, rukavice, čepice a podobně, a uvažuje o jejich likvidaci, ať to tentokrát provede trochu jinou formou. Charitě už docházejí zásoby a v tomto počasí hrozí bezdomovcům umrznutí. Pokud něco z uvedeného sortimentu doma máte - dodejte to na Charitu,“ stojí na internetových stránkách radnice v Prostějově.

Charita Prostějov
Charita sídlí u místního nádraží v Prostějově, na Martinákově ulici č. 9, telefon 582 344 524.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám