Hlavní obsah

South Park se kvůli Chefovi bál zesměšnit scientology

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnohé kultovní seriál South Park už stihl urazit snad úplně každého, ale dlouho se vyhýbal jedné skupině, kterou určitě není těžké zesměšnit - scientologické církvi. Tvůrci teď vysvětlili, čeho se celou dobu báli.

Článek

Jak se tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone přiznali serveru Hollywood, už dlouho si chtěli ze scientologů udělat legraci, ale nechtěli urazit soulového zpěváka a příznivce církve Isaaca Hayese. Tento muž je v Americe skoro legendou (známá je např. píseň z filmu Shaft, kde bylo na svou dobu revolučně použito tzv. kvákadlo, neboli wah-wah pedál) a hlavně svým nezaměnitelně brumlavým hlasem namluvil postavu zvanou Chef.

Nedávno už to Parker se Stonem nevydrželi a neodpustili si vtípek na Toma Cruise a scientology, protože vedení televize už je otravovalo neustálým opakováním příkazu, že to nesmí dělat. Poslední kapkou bylo, když se doslechli, že i televizní bavič Penn Jilette měl kvůli scientologům problémy.

"Abych byl upřímný, jediné, co nás od toho zrazovalo, byl Isaac Hayes," vysvětlil Parker, "nakonec jsme prostě museli Isaacovi říct: chlape, jsme moc rádi, že s tebou můžeme pracovat a není to nic osobního, jsme prostě South Park..." Doufejme, že to Chef pochopil. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám