Hlavní obsah

Co bude umět nový iPhone? Z Applu unikly tajné informace

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Apple se snaží vždy ututlat všechny podrobnosti o vydání jakéhokoliv nového produktu až do jeho oficiálního představení. Jinak tomu není ani u nové verze nového iPhonu. Tentokrát se ale zahraničnímu serveru Apple iPhone Apps podařilo od tajného zdroje zjistit takřka všechny stěžejní informace o novince.

Foto: Novinky

Nový Apple iPhone by měl být představen letos v červenci. Ilustrační foto

Článek

Podle zdroje by v pořadí již třetí verze iPhonu měla být oficiálně představena 17. července letošního roku. Oproti starší verzi s přídomkem 3G budou nabízeny dvě verze s kapacitou 16 GB a 32 GB.

Díky výkonnější baterii by měl nový iPhone vydržet na jedno nabití 1,5krát tolik, co varianta 3G. Zároveň by ale měl vzrůst také jeho výpočetní výkon. Kapacita operační paměti by stejně jako takt procesoru měla vzrůst na dvojnásobnou hodnotu.

Vylepšení by se měl dočkat také integrovaný fotoaparát, který byl často terčem kritiky u uživatelů. Jeho rozlišení vzroste na 3,2 Mpix a bude schopen natáčet video. Navíc díky novým multimediálním funkcím bude možné video v telefonu editovat a následně jej posílat pomocí MMS zpráv.

iPhone jako GPS navigace v autě

U iPhonu byly také často vytýkány funkce GPS navigace. Novinku bude podle zdroje možné používat jako plnohodnotnou autonavigaci. Díky vestavěnému FM transmitteru bude navíc hudbu z iPhonu přehrávat přímo v autě bez použití kabelů.

Jako drobnost se už potom jeví vylepšení, jako je kompas při navigaci nebo svítící logo Applu na zadní straně komunikátoru, podobně jako je tomu u laptopů této firmy.

Všechny uvedené informace odmítli zástupci společnosti Apple komentovat a označili je za spekulace. Redaktoři serveru Apple iPhone Apps ale tvrdí, že jejich zdroj je velmi důvěrný. Oficiálně budou informace potvrzeny, nebo vyvráceny, až letos v červenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám