Hlavní obsah

Soutěžící z Nic než pravda se odvolal, trvá na tom, že s mužem nespal

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pondělní první díl druhé série reality show Nic než pravda má zajímavé pokračování, soutěžící Leoš Jakabovič se totiž proti vyhodnocení detektoru lži odvolal. Jak už se dalo tušit z jeho reakcí ve studiu, Jakabovič jasně nesouhlasil s vyhodnocením otázky, zda měl ve vězení sex s mužem. Soutěžící tvrdil, že nikoliv, detektor ale vyhodnotil jeho odpověď jako lživou.

Článek

"Soutěžící dopředu podepisují herní řád, ve kterém se zavazují dodržovat podmínky hry a přijímají tím pravidla. Pokud si je však soutěžící jistý, že mluvil pravdu, má možnost podat proti vyhodnocení do jedné hodiny od soutěže protest, což pan Jakabovič také udělal," uvedla mluvčí TV Prima Jana Kocová.

"Stížnost soutěžícího budeme samozřejmě vyhodnocovat, důležité ale je, že detektor lži vyhodnotil jeho odpověď za lživou opakovaně před samotným natáčením," dodala Jana Kocová.

Odpověď je vyhodnocována několikrát

Proces zpovědi na detektoru lži není vůbec jednoduchý. Nejdříve je soutěžícímu položeno na přeskáčku asi 50 až 80 otázek, přičemž se otázky v průběhu měření třikrát zopakují. Pokud polygraf vyhodnotí odpověď třikrát stejně (pravda/lež), může být otázka teprve zařazena mezi 21 soutěžních, na které odpovídá soutěžící v přenosu.

Soutěžící má navíc právo vyžádat si přesné vyhodnocení otázky, na které vypadnul. "Co je nám známo, tak pan Jakabovič tak zatím neučinil," uvedla pro Novinky mluvčí televize.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám