Hlavní obsah

Pořadatel veletrhu Job Days: Dejte práci zelenou

Kariéra, Jan Votruba
PRAHA

Markus Klos spolu se svými kolegy pořadá letos již druhý ročník mezinárodního veletrhu Job Days 2009, konaný 8. – 11. dubna v Praze - Holešovicích. Proč veletrh pořádají, na co se můžou návštěvníci těšit a jak vypadají veletrhy jinde v Evropě?

Článek

Co je hlavní myšlenkou veletrhu Job Days a proč jste se rozhodli veletrh uspořádat?

Hlavní myšlenkou Jobdays 2009 je nabídnout přímý kontakt mezi uchazeči o práci a zaměstnavateli z ČR a celé Evropy. Chceme propojit získávání kvalitních informací a pracovních příležitostí se zábavou. To vše během tří dnů na jednom místě. Jedná se o ideální příležitost pro zaměstnavatele získat nové zaměstnance a zároveň se v době hospodářské krize prezentovat jako stabilní a perspektivní společnost. Na druhé straně je to výborná šance pro vzrůstající počet nezaměstnaných znovu získat práci.

Důvodů proč organizujeme Jobdays 2009 je více. Hlavním motivem však zůstává nabourání stereotypů, které na českém trhu práce stále ještě přetrvávají a přijít z novým originálním konceptem, který pomůže všem zúčastněným.

Veletrh je určen jen pro ty, kteří hledají nové zaměstnání?

Ne tak úplně. Jobdays 2009 mohou využít již zaměstnaní lidé, kteří chtějí zjistit jaká je aktuální nabídka volných míst, případně uvažují o změně. Zároveň jsou na každý den připraveny semináře, přednášky, workshopy a informace o možnostech proškolení či rekvalifikace. Mezi vystavovatele totiž patří i neziskové poradenské organizace či státní subjekty jako Úřad práce hlavního města Prahy.

Veletrh se zaměří také na absolventy škol prostřednictvím speciálních pracovních nabídek a informačního centra pro uplatnění absolventů na trhu práce v České republice i v celé Evropské unii.

Co návštěvníkům nabídne Job Days 2009 navíc ve srovnání s prvním ročníkem?

Především jsme se přestěhovali blíže k lidem, na Výstaviště Praha-Holešovice. Vzhledem k úspěšnosti minulého ročníku jsme se též rozhodli navýšit počet vystavovatelů, aby nabídka pro návštěvníky byla komplexnější a zajímavější.

Na jaké firmy se mohou návštěvníci těšit?

Již v tuto chvíli se nám na veletrh přihlásilo více než 80 společností z různých oborů. S desítkami dalších jednáme o posledních detailech jejich účasti. Pokud bych měl jmenovat konkrétní firmy, tak z velkých společností se zúčastní například Lidl, Bosch, RWE Transgas, Komerční banka, z personálních agentur Manpower, pracovní server Spráce.cz nebo evropská síť pracovních úřadů EURES. Jelikož se jedná o mezinárodní veletrh, budou se účastnit i firmy z celé Evropy.

A na závěr, pokud srovnáte veletrhy práce konané v Evropě a u nás, jak jsme na tom?

Díky propagaci Jobdays 2009 jsme měli možnost zúčastnit se mnoha veletrhů práce po celé Evropě a rozdílů lze nalézt mnoho. Především u nás zatím fungují převážně studentské veletrhy, které jsou však úzce profilované na konkrétní skupinu univerzitních studentů. My se snažíme nabízet koncept, který je běžný všude v Evropě a to možnost uplatnění pro všechny. Tím nechci říci, že studenti se našeho veletrhu neúčastní. Naopak, spolupracujeme například s největších světovou studentskou organizací AIESEC.

Reklama

Související témata:

Související články

Job Days 2009 již klepe na dveře

Mezinárodní veletrh pracovních příležitostí proběhne ve dnech 8. až 10. dubna 2009 na výstavišti v pražských Holešovicích. Jedná se o největší veletrh práce...

Výběr článků

Načítám