Hlavní obsah

OBRAZEM: Na Ples v opeře dorazila i Trumpová

PRAHA
Aktualizováno

V Praze se v sobotu po 14 letech znovu uskutečnil ples ve Státní opeře. Organizátoři slibovali významné hosty, luxusní prostředí a výjimečný program. O zářivé úsměvy a oslnivé róby nebyla nouze.

Článek

Jedním z čestných hostů byla modelka Tereza Maxová. Právě na konto její charitativní nadace poputuje výtěžek z tomboly.

Mezi další hvězdy večera patřila rocková legenda ze skupiny Deep Purple Ian Gillan či americká podnikatelka českého původu Ivana Trumpová.

Státní opera získala slavnostní vzhled díky výrazné květinové dekoraci z živých růží či lilií, kterou připravovaly floristky přes noc až do šesti hodin do rána.

Ples zahájil orchestr a balet Státní opery Praha (SOP). Střídavě pak hrály dva velké orchestry a ve foyer divadle byla diskotéka Martina Hrdinky.

První podobný ples v historické budově státní opery se v Praze uskutečnil v roce 1948. Podle pořadatelů měl široký mezinárodní ohlas. Další se pak konaly v první polovině 90. let minulého století. Účastnili se jich podnikatelé, diplomaté a příslušníci šlechtických rodů. Mimo jiné se v Praze na těchto akcích objevili podnikatel Tomáš Baťa, herci Alain Delon nebo Peter Ustinov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám