Hlavní obsah

VIDEO: Američan zastřelil manželku a pět dětí poté, co ztratil práci

Novinky, CNN, Los Angeles Times
LOS ANGELES
Aktualizováno

Policisté ve městečku Wilmington u Los Angeles našli v jednom z domů mrtvoly pěti dětí a dvou dospělých. Pachatelem byl podle všeho otec rodiny, který nejprve revolverem zastřelil své děti i ženu a poté spáchal sebevraždu. Motivem jeho činu měla být podle policie ztráta zaměstnání a související finanční problémy.

Článek

Na střelbě se domluvil s manželkou. Oba čin podle vzkazu, který muž nechal, plánovali. Děti zabili proto, aby po smrti rodičů nemusely vyrůstat v cizí rodině. Několik dní před činem rodiče odhlásili děti ze školy.

Policie těla objevila v úterý v půl páté odpoledne středoevropského času.

Ervin Lupoe těsně předtím, než se zastřelil, telefonoval na tísňovou linku 911, kde oznámil, že našel členy rodiny doma mrtvé. Současně ale poslal fax do televizní stanice KABC, v němž přiznal, že rodinu zabil sám. V textu faxu současně uvedl, že je zoufalý kvůli tomu, že on i jeho žena byli propuštěni z práce.

Děti, které zabil, byly ve věku od dvou do osmi let. Nejstarší byla dcera a poté dvoje dvojčata, pětileté dívky a dvouletí chlapci. Dívky byly v ložnicích v patře domu, chlapci na jiném místě společně s matkou.

Dopis na rozloučenou

Policie uvedla, že tělo muže zatím oficiálně neidentifikovala jako otce.

V domě byl také nalezen vzkaz. Podle policistů v něm nebyly žádné detaily, ale dá se o něm mluvit jako o dopise na rozloučenou. Právě v něm se podle vyšetřovatele Kenneth Garnera muž zmínil o tom, že čin souvisí s ekonomickou situací jeho rodiny.

"Proč vést děti do neštěstí. Nemáme práci a máme pět dětí, neměly by kam jít," napsal v dopise na rozloučenou.

Policista evakuuje jednu z rodin, které bydlí v sousedství domu, v němž se neštěstí stalo.foto: ČTK/AP

Podle stanice Channel 7 pracoval muž i se ženou v Kaiserově nemocnici v Los Angeles. Jeden z úředníků mu v reakci na jeho práci řekl, že ho nemocnice nikdy neměla přijmout a on by si měl raději "prohnat hlavou kulku". Muž si stěžoval v odborech, ale marně. Poté byl i se ženou propuštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám