Hlavní obsah

VIDEO: Dodge Circuit EV je jako Viper, ale na elektřinu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí výrobci automobilů stále častěji představují funkční prototypy automobilů s nulovými emisemi, které jezdí na elektřinu. A že to nemusí být jen nudná auta naznačuje nová studie Dodge Circuit EV. Tohle auto vypadá jako sporťák a dokonce tak i jezdí.

Článek

Již na první pohled je Dodge Circuit EV sportovním vozem pro dva cestující. Přední část vozu zdobí typická maska chladiče značky Dodge s dvojicí žeber ve tvaru kříže. Při pohledu zezadu zaujme například zadní difuzor. Dodge Circuit EV je lakován v nové výrazné oranžové barvě "Tangoreen". Uvnitř jsou výrazná sportovní sedadla.

Možná nejpůsobivějším číslem, které popisuje Dodge Circuit EV, je nula. To je množství paliva, které tento sportovní vůz potřebuje ke svému pohybu. Současně je to množství emisí, které při pohybu vypouští.

:. Dodge Circuit EV

Hnací soustava vozu Dodge Circuit EV je tvořena trojicí hlavních komponentů. Jedná se o elektromotor s výkonem 200 kW (272 k), který přímo pohání kola, systém lithium-iontových akumulátorů a řídicí elektroniku.

Na jedno nabití lithium-iontových akumulátorů ujede Dodge Circuit EV 240 až 320 kilometrů. Tato vzdálenost je více než trojnásobná počtu kilometrů, který ujede průměrný Američan během jednoho dne.

Nabití akumulátorů je snadnou záležitostí: stačí vozidlo připojit do zástrčky s napětím 110 V. Přibližně na polovinu je možné zkrátit čas nabíjení použitím z elektrické sítě s napětím 220 V. Za jak dlouho se vůz nabije, ovšem výrobce neuvádí.

:. Dodge Circuit EV

Jak je elektrické auto rychlé
Zrychlení 0-100 km/hméně než 5 s
Zrychlení 0-400 mdo 13 s
Nejvyšší rychlostcca 193 km/h
Dojezdcca 241 -322 km

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám