Hlavní obsah

VIDEO: Na zastávku ve Zlíně se zřítil strom, dvě těžce zraněné děti

Právo, Novinky, alf, pno
ZLÍN
Aktualizováno

V centru Zlína se ve čtvrtek, krátce po třinácté hodině odpoledne, zřítil do prostoru autobusové a trolejbusové zastávky vzrostlý strom. Na místě bylo nejméně šest zraněných, z toho dvě těžce zraněné děti.

Článek

"Neštěstí jsme měli hlášené devět minut po jedné hodině odpoledne. Na místo se ihned sjelo velké množství záchranářů a hasičů. Zjistili jsme, že při pádu bylo zraněno nejméně šest lidí, z toho dvě těžce poraněné děti," řekl Novinkám mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. 

 Lékaři Krajské nemocnice Tomáše Bati (KNTB) ve Zlíně ošetřili sedm zraněných. „Tři lidé byli po ošetření propuštěni. Dva pacienti jsou hospitalizováni na standardních odděleních nemocnice s vážnými úrazy, avšak v tuto chvíli nejsou v ohrožení života. Dva další pacienti utrpěli těžká vícečetná poranění. Jeden z nich se podrobil operaci a jeho stav lze označit jako kritický,“ sdělil ředitel KNTB Petr Pšikal.

Doplnil, že hasiči pomocí motorové pily uvolňovali postupně prostor pro záchranáře, kteří se nemohli dostat ke zraněným. Sanitky se nedostaly až na místo, hasiči proto pomáhali také se zraněnými.

"Zranění dvou dětí jsou velmi vážná, hasiči pomáhali se zajištěním jejich základních životních funkcí," doplnil Mitáček. Podle jeho slov trval společný zásah hasičů a záchranářů asi dvacet minut, poté byl celý prostor ohraničen a uzavřen.

Všechny fotografie: HZS Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám