Hlavní obsah

Jeep Wrangler bude mít i elektrický pohon

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeep Wrangler je mimořádně schopný off-road, ale svojí spotřebou paliva a velikostí ekologicky smýšlejícím jedincům nejspíš radost nedělá. Už brzy by ale všechno mohlo být jinak - Jeep totiž pracuje na verzi s elektrickým pohonem.

Článek

Prototyp Jeep Wrangler Unlimited EV je postaven na základě modelu Wrangler s pohonem jedné nápravy. Avšak automobilka již pracuje na pohonu všech kol zajištěným elektromotory umístěnými v kolech.

Jakmile bude vývoj hotov, elektromotory v kolech umožní plně variabilní rozdělení hnací síly mezi jednotlivá kola tak, aby byla zajištěna nejlepší možná trakce a typická vysoká průchodnost terénem, kterou tak jako tak mnoho zákazníků stejně nikdy nevyužije.

:. Jeep Wrangler Unlimited - v terénu tento model exceluje.foto: Jeep

Wrangler Unlimited EV je vybaven technologií elektrického pohonu ENVI s rozšířením dojezdu pomocí relativně malého spalovacího motoru s integrovaným generátorem. Nedílnou součástí vozu jsou lithium-iontové akumulátory sloužící jako zásobárna energie. Elektromotor disponuje výkonem 200 kW (272 k) a točivým momentem 400 Nm.

Jeep Wrangler Unlimited EV má celkový dojezd 640 km, včetně 64 km výhradně na elektrický provoz s nulovou spotřebou paliva a produkcí emisí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jeep Cherokee po vzoru commandera

Automobilka Jeep si uvědomuje, že udržet se nad vodou dá stále více práce, což s její omezenou nabídkou je těžké dvojnásob. I proto byla představena nová...

Čtyřdveřový Jeep Wrangler pod 800 000 Kč

Fanoušci terénních automobilů jistě znají model Jeep Wrangler, který už dlouhou dobu nese nad hlavou vlajku následovníka slavného vojenského Jeepu Willys....

Test Jeepu Compass 2.0 CRD: jiný směr

Když jsme dostali Jeep Compass do rukou, přemýšleli jsme chvíli, jestli to je skutečně Jeep, nebo ne? Podle přední masky zcela nepochybně, velmi skloněné čelní...

Výběr článků

Načítám