Hlavní obsah

Honda Insight se chlubí malou spotřebou i nízkými emisemi

Novinky, maž

Na mezinárodním autosalónu v Detroitu se ve světové premiéře představil nový hybridní automobil Honda Insight. Model pro rok 2009 nabízí průměrnou spotřebu 4,4 litru/100 km a emise CO2 101 g/km. Největší konkurent, Toyota Prius, přijde na trh s novou generací zhruba za půl roku.

Článek

Pětidveřová karoserie typu hatchback používá některé stylistické prvky modelu Honda FCX Clarity, který ke svému pohonu využívá palivových článků.

Všechny vozy Insight jsou poháněny celohliníkovým motorem i-VTEC se zdvihovým objemem 1,3 litru a s ventilovým rozvodem SOHC spojeným s převodovkou s plynule měnitelným převodem (CVT). Konvenčnímu motoru asistuje hybridní systém Integrated Motor Assist (IMA).

:. Insight nabízí nízké emise a spotřebu 4,4 l benzínu / 100 km.

Systém IMA je tvořen elektromotorem o výkonu 14 k, sadou bateriových článků a kompaktní inteligentní energetickou jednotkou (IPU), která využívá kinetickou energii vznikající při brzdění a zpomalování vozidla a v případě potřeby zajišťuje energii pro akceleraci.

Za určitých podmínek při nízkých a středních rychlostech je systém IMA schopen pracovat výhradně na elektrickou energii. Při zpomalování systém zajistí deaktivaci válců benzínového motoru a jeho vypnutí při zastavení.

Insight má - kromě hybridního systému - ve standardní výbavě pomocníka, který informuje o spotřebě paliva a prostřednictvím displeje napovídá, jak ji ještě snížit.

Konkrétní prodejní cena ani přesné datum uvedení na trh nejsou v tuto chvíli známy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám