Hlavní obsah

Prodej luxusních vozů Maserati vloni rekordně stoupl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krize nekrize, italský výrobce luxusních sportovních automobilů Maserati dosáhl v loňském roce rekordního prodeje. Firma, která je součástí italské automobilky Fiat, na detroitském autosalonu oznámila, že její prodej loni stoupl o skoro 17 procent na téměř 8600 vozů.

Článek

Značka Maserati podle firmy vykázala nárůst na všech trzích, včetně Spojených států. Generální ředitel společnosti Harald Wester nicméně vyjádřil nejistotu ohledně vyhlídek prodeje značky Maserati pro letošní rok.

Trh s luxusním zbožím je podle agentury Reuters všeobecně považován za odolný vůči hospodářské recesi. Podle Westera sice budou mít bohatí zákazníci na koupi vozů Maserati dostatek peněz, ale vzhledem k okolnostem by nemuseli mít chuť si je pořizovat.

"Mnozí naši zákazníci jsou podnikatelé, kteří mají malé a střední firmy a musí kvůli ekonomické situaci propouštět lidi. Cítí se kvůli tomu špatně a bylo by pro ně nesprávné přijet druhé ráno v novém Maserati," řekl Wester. "Jsem přesvědčen, že stále mají peníze. Nejsem přesvědčen, že jsou všichni ve správné náladě," dodal.

:. Maserati GranTurismo - krásné kupé z každého úhlu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám