Hlavní obsah

Strážníci nechali muže bez pomoci zemřít, dostali podmínku

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Pouze s podmínečným trestem odešla ve čtvrtek od Okresního soudu ve Zlíně dvojice strážníků. Soud je uznal vinnými za neposkytnutí pomoci vážně zraněnému a opilému Vojtěchu Janochovi z Rackové na Zlínsku.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Obžalovaní Roman Šiška (vlevo) a Tomáš Sháněl odcházejí po skončení hlavního líčení od Okresního soudu ve Zlíně.

Článek

Trestného činu se měli dopustit 2. října roku 2005. Poškozený muž podlehl v křoví v centru krajského města mnohačetným zraněním, a to ještě téhož rána.

Čtyřiatřicetiletému Tomáši Shánělovi a osmadvacetiletému Romanu Šiškovi uložil soud sedmiměsíčný trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na 16 měsíců. Oběma mužům hrozilo až jednoleté vězení. Obžalovaní si ponechali lhůtu pro odvolání.

Státní zástupkyně se proti rozsudku odvolala. Po čtvrteční výpovědi nepřímého svědka je názoru, že by se případem měl zabývat krajský soud.

"Dnes svědek označil konkrétní osoby, které způsobily vážná zranění Vojtěchu Janochovi. Podle mého šlo o ublížení na zdraví s následkem smrti,“ uvedla na adresu obou obžalovaných strážníků státní zástupkyně Eva Žďárská s tím, že trestní sazba se v tomto případě pohybuje od deseti do patnácti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám