Hlavní obsah

Násilník v Ostravě napadl judistku, sotva dobelhal k vozu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Se zlou se v neděli potázal násilník, který přepadl na náměstí generála Svobody v Ostravě - Zábřehu 40letou ženu venčící psa. Nepomohl mu ani nůž a moment překvapení. Bývalá judistka se bleskurychle ubránila a zpacifikovala násilníka tak, že se sotva dobelhal k vozu. Po muži policisté pátrají.

Článek

Svou oběť si muž vyhlédl večer kolem osmé hodiny. Přistoupil k ní zezadu, jednou rukou jí uchopil pod krkem a přitáhnul k sobě, v druhé držel nůž. Tím mířil na ženu a požadoval peníze, cennosti a šperky. K jeho nelibosti však zůstalo jen u přání.

Žena v sebeobraně zareagovala okamžitě. “Pachatele udeřila loktem do břicha a vymanila se ze sevření. Muž obranou reakci nečekal. Napadená se otočila, uchopila muže oběma rukama za šaty a kopla jej kolenem do genitálií,” popsala obranu ženy mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Muž upustil nůž, zvednul ho a odpotácel se do připraveného vozidla, jelikož měl očividné potíže s chůzí. Z místa pak odjel. Za loupež hrozí muži až desetiletý trest.

“Sebeobrana ženy byla účinná, útočník netušil, že žena prošla judistickým výcvikem,” doplnila Holčáková. “Obecně je ale potřeba doporučit vydání majetku, neboť život a zdraví je nejcenější hodnotou,” uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám