Hlavní obsah

Zlatá rybka přežila na suchu 21 hodin

– LONDÝN
Novinky, jky

Zlatá rybka jménem Ginger udivila všechny experty, když přežila 21 hodin dlouhý pobyt mimo akvárium. Její majitelka Barbara Woodwardová ji v sedm hodin ráno spatřila na zemi nehybnou, a tak se domnívala, že je mrtvá. Rozhodla se, že ji večer, až se vrátí z práce, pohřbí. Když se však pozdě večer vrátila, Ginger opět hýbala ploutví.

Foto: Profimedia.cz

Ryby většinou umírají na suchu do několika minut.

Článek

Když Woodwardová ráno spatřila Ginger nehybnou na suchu, byla velmi smutná, ale vědoma si toho, že ryby většinou přežijí mimo vodu jen několik minut, byla smířena s její smrtí. Když dorazila v osm hodin večer domů, dočkala se obrovského překvapení, rybka se totiž hýbala. Informoval o tom deník Sun.

Ginger byla naposledy viděna v akváriu ve 23 hodin předchozího dne. Je tedy možné, že byla na suchu až 21 hodin. Podle místních veterinářů se ale ryba mimo vodu obvykle udusí během několika minut.

Rybku dostala 61letá recepční Barbara od svého manžela Alana a nyní už začíná věřit tomu, že je snad doopravdy kouzelná. "Nemohu tomu uvěřit. Vypadala mrtvá a já už jsem plánovala ji večer pohřbít. Je to pravý vánoční zázrak," uvedla šťastná žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám