Hlavní obsah

VIDEO: Na rubu obrazu v Louvru objeveny zřejmě Da Vinciho kresby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Tři kresby, které by mohly patřit Leonardu Da Vincimu, byly objeveny na zadní straně obrazu tohoto florentského mistra Panna Maria s malým Ježíškem a svatou Annou, vystaveného v pařížském Louvru. Oznámilo to v pátek pařížské muzeum, které hovoří o výjimečném objevu.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo Da Vinci: Panna Maria s malým Ježíškem a svatou Annou

Článek

Dvou málo zřetelných kreseb si povšiml konzervátor, když byl obraz sňat ze zdi, aby byl podroben laboratorním testům. Na těchto kresbách je podle sdělení muzea hlava koně a polovina lebky.

Leonardo Da Vinci: Panna Maria s malým Ježíškem a svatou Annoufoto: Profimedia

Další podrobnější testy tyto dvě kresby potvrdily a navíc ukázaly, že zde je další kresba představující malého Ježíše s beránkem. "Styl těchto kreseb připomíná Leonarda da Vinciho. Pokračují testy, které mají osvětlit jejich původ," oznámil Louvre.

Tento objev je podle muzea výjimečný zejména tím, že kresby na rubu uměleckých děl jsou velmi vzácné a žádná taková kresba Leonarda da Vinciho dosud není známa.

Leonardo da Vinci (1452-1519), autor slavné Mony Lisy umístěné rovněž v Louvru, malíř, sochař, architekt a vynálezce, je jednou z největších postav italské renesance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám