Hlavní obsah

VIDEO: Motorák naboural na Opavsku do kamiónu, 13 zraněných

• Aktualizováno
Právo, plk

Třináct zraněných si vyžádal střet motorového vlaku s nákladním autem mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí. K nehodě došlo ve středu asi patnáct minut po 17. hodině.

Článek

Motorák mířil z Hradce nad Moravicí do Opavy, ke střetu došlo na nechráněném železničním přejezdu mezi zastávkami Branka u Opavy a Kylešovice.

„Kamión vjel z dosud nezjištěných příčin na koleje ve chvíli, kdy přes přejezd projížděl vlak,“ potvrdil mluvčí opavské policie René Černohorský. V době střetu bylo ve vlaku 19 cestujících.

Při srážce vlaku s kamiónem se zranilo 13 lidí.foto: ČTK/Sznapka Petr

"Nákladní auto a vlak jely souběžně. Kamión těsně před vlakem odbočil vlevo a vjel do kolejiště. Vlaková souprava narazila do jeho zadní části. Strojvedoucí stihl použít rychlobrzdu a opustit kabinu," popsal kolizi Černohorský.  

Kolik lidí je přesně zraněno, není jisté. Policie i drážní inspekce hovoří o 13 lehce zraněných. Na místo nehody vyrazilo šest posádek záchranářů.

„My jsme se o nehodě dozvěděli od strojvedoucího, původní odhad zraněných byl dvacet lidí,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Lékaři a zdravotníci podle něj nakonec ošetřili 13 lidí.

„Zranění jsou lehká až středně těžká, jedná se hlavně o poranění hlavy nebo hrudníku,“ poukázal Humpl s tím, že všichni zranění v sanitkách zamířili do Slezské nemocnice v Opavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám