Hlavní obsah

Švédští The Soundtrack of Our Lives čerpají z The Who i Pink Floyd

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédští rockeři The Soundtrack of Our Lives se vynořili v devadesátých letech s vlnou kapel typu Oasis. Před pěti lety byli nominováni na Grammy, nicméně masovou kapelou se nestali. V těchto dnech se vracejí s dvojalbem Communion.

Článek

Často bývají zařazováni do psychedelického rocku, ale zase tak moc "psycho" nejsou. Umějí napsat klasickou rockovou písničku se silnou melodií, kytarové riffy střídají s popovějšími pasážemi a jen občas vystrkují růžky jakoby pinkfloydovské varhany.

S originalitou si hlavu nelámou, čitelné jsou vlivy The Who, Yes nebo Kula Shaker a spřátelených Oasis, kteří jsou ostatně sami retrem. The Soundtrack of Our Lives nejsou ani tak převratní jako chytlaví, s dobrým zpěvem a lehkým nádechem popovější melancholie.

Zformovali se v roce 1995 z trosek punkových Union Carbide Productions. Získali si jistou popularitu i v USA s deskou Behind the Music, která bylo nominována na Grammy. V roce 2002 vyjeli do Ameriky na turné jako předskokani Oasis. Poslechněte si celé písničky zde a také zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám