Hlavní obsah

Spadlá trolej ochromila železniční dopravu v Praze

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Velká část železniční dopravy v Praze byla v úterý ráno bez proudu. Vlaky nejezdily na nádraží Praha - Vršovice, velkou část hlavního nádraží a na objízdnou trasu Vršovice - Malešice. Na vině byl rychlík, který před sedmou hodinou ráno při vjezdu na nádraží Praha - Vršovice shodil trolej. Po dvou hodinách ČD provoz obnovily.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle mluvčího ČD Ondřeje Kubaly k nehodě došlo v 6:50. Po více než dvou hodinách byl provoz plně obnoven. ČD pouze upozornily, že z Prahy budou jezdit ještě dvě hodiny zpožděné vlaky.

„Pak už by měla být situace stabilizovaná,“ dodal Kubala.

.: Vlaky nabíraly zpoždění v řádu desítek minut.foto: Právo/Jakub Mračno

Kvůli nehodě museli místo na hlavním nádraží cestující vystupovat na Smíchově, v Libni či ve Vysočanech. Cestující dostali na pokladnách drah jízdenky na městskou hromadnou dopravu, aby se dostali do centra města.

Železnice v Praze je zranitelná

Výpadky proudu či nešvary zlodějů, kteří zablokují železniční dopravu v centru Prahy, jsou poměrně časté. Například na konci září zloději ukradli telekomunikační kabel. Kvůli tomu několik hodin nejezdily vlaky mezi hlavním nádražím a Smíchovem a také na vršovické nádraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám