Hlavní obsah

Zemřel Hendrixův bubeník Mitchell

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bubeník Mitch Mitchell, který hrál na konci šedesátých let s Jimi Hendrixem, byl nalezen mrtev v hotelu v americkém Portlandu. Bylo mu 61 let. Podle prvotních zpráv šlo o přirozenou smrt, konkrétnější informace poskytne až pitva.

Foto: Profimedia.cz

Jimi Hendrix Experience v roce 1966: zleva Mitch Mitchell, Jimi Hendrix a Noel Redding

Článek

Mitch Mitchell a baskytarista Noel Redding tvořili Hendrixovu kapelu od roku 1966 do roku 1969. Mitchell hrál na zásadních albech rockové historie Are You Experienced? Axis: Bold As Love a Electric Ladyland. Dodnes zbožňovaného kytaristu doprovázel i na festivale ve Woodstocku.

Jinak hrál Mitchell i s Johnem Lennonem, Erikem Claptonem nebo Keithem Richardsem, po smrti Hendrixe však jeho sláva pohasínala. Živil se jako studiový hráč, pak se připojil k Gypsy Sun Experience a naposledy k projektu Experience Hendrix.

Mitchell byl posledním žijícím členem původní sestavy Jimi Hendrix Experience. Shodou okolností nedávno zemřel i Buddy Miles, druhý slavný bubeník spojený s Hendrixem.

Reklama

Výběr článků

Načítám