Hlavní obsah

Bylo by mi ctí pomáhat Obamovi, řekla Palinová

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Neúspěšná americká kandidátka na viceprezidentku USA, republikánka Sarah Palinová, v rozhovoru pro stanici CNN uvedla, že by jí bylo ctí pomoct zvolenému prezidentovi Baracku Obamovi. I když byl nablízku „nelítostným domácím teroristům“.

Foto: Mike Blake, Reuters

Sarah Palinová

Článek

„Bylo by mi ctí asistovat a podporovat nového prezidenta a jeho administrativu,“ řekla Palinová, která v posledních dnech před listopadovými volbami několikrát na Obamu tvrdě slovně zaútočila.

Vysloužila si za to tehdy kritiku. K té se vrátila, když řekla, že má pořád starosti kvůli Obamově někdejšímu napojení na Williama Ayerse a skupinu Weather Underground. „Toto je totiž nelítostný domácí terorista, který usiloval vyhodit do povětří a zničit Pentagon a Capitol,“ dodala.

Kdyby ji nicméně prezident Obama požádal, ráda by vypomohla hlavně s problematikou energetiky či rodiny, které byly hlavními body její kampaně.

Palinová v minulých dnech také nevyloučila, že by mohla v roce 2012 kandidovat na prezidentku. Současné průzkumy ale naznačují, že je v oblibě 49 procent Američanů a v neoblibě 43 procent. Ještě v září přitom při ní stálo 57 procent lidí.

Pro srovnání, Obamův viceprezident Joe Biden se těší podpoře 64 procent a neúspěšný republikánský kandidát na prezidenta John McCain 61 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám