Hlavní obsah

VIDEO: Kampaň, kterou jsem natočil, téměř není vidět, postěžoval si Renč

Režisér Filip Renč, který pro ministerstvo dopravy natočil klipy upozorňující na příčiny a důsledky dopravních nehod si v rozhovoru pro Novinky postěžoval, že kampaň je prozatím téměř neviditelná. Jednotlivé spoty by podle jeho názoru mohly být ještě daleko tvrdší, čemuž však brání obavy producentů z toho, aby proti nim nezasáhla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Článek

Nemrzí vás, že kampaň nemá zatím téměř žádnou publicitu?

Samozřejmě se mi nelíbí, jak je ta kampaň neviditelná. Mělo by se to zásadním způsobem zlepšit, aby kampaň byla skutečně kampaní. Chtělo by to takříkajíc přitlačit na pilu, protože té práce tam bylo strašně moc. My máme v rezervě řadu dalších hotových spotů a zatím se nic nevysílá. Kampaň má být úderná, silná a ne roztažená do dvou let. Proto budeme mít poradu, jak celý projekt zintenzivnit.

Jak probíhalo natáčení, měl jste vlastní představu nebo jste dostal konkrétní zadání?

Já jsem udělal takovou předkampaň a první tři spoty jsem natočil sám. Ty v současnosti běží v kinech a jsou dostupné na internetu. Ty jsem si vymyslel sám od námětu až po scénář. Následně do té hlavní kampaně vstoupila agentura EURO RSCG se svými návrhy, které já po nějakých režijních úpravách realizuji. Ty by měly být, na rozdíl od těch prvních tří návrhů, presentovány v televizi v komerčních časech. Ale myslím, že to nasazení je zatím hrozně málo intenzivní a celá ta kampaň není úplně ideálně vedená.

Kampaň za bezpečnost provozu - nebezpečné předjíždění. Zdroj: Stream.cz

Kde jste měli nastavenou hranici pro to co ještě zobrazit?

Stačí se podívat na zprávy - kde je hranice u těch autonehod? Ta není nikde, takže čím víc bude ta kampaň emotivní, tím více může zapůsobit. Lidé musí vidět realitu, aby si to uvědomili, protože když něco vidí ve zprávách, tak se jich to jakoby netýká. Nevidí jednotlivé detaily, vidí pouze jakýsi celek nějaké autohavárie. My se snažíme ukázat právě ty detaily, které by měly být hodně odrazující, hodně emotivní a dramatické; ne drastické. Brutální není naše kampaň, brutální je to, co se děje na silnicích. My se to pouze snažíme filmovou metodou popsat.

Rozumím tomu správně, že vy osobně byste ještě přitvrdil?

Kdyby to bylo pouze na mně a agentura respektive producent se nebál reakce Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, určitě bych daleko více přitvrdil. Některé nehody sice berou lidem dech, ale pořád je to ještě moc jemné, na to, co se skutečně děje na silnicích. A jemné je to pouze ze strachu, aby to prošlo do televizního vysílání.

Kampaň za bezpečnost provozu - autosedačky. Zdroj: Stream.cz

Co si nyní nemůžete dovolit?

Ukázat silnější důsledky těch nehod. Lidé při těch nehodách prožívají opravdové peklo a my ho nemůžeme tak úplně ukázat právě ze strachu, aby se to mohlo vysílat.

Vás osobně natáčení takovýchto spotů nějak ovlivnilo?

Jezdím pořád stejně, neboť jsem pět let závodil a vyřádil jsem se při tom. Na okruzích jsem se vyboural mnohokrát, takže doufám, že už jsem si to vybral. Samozřejmě se pokouším dávat si daleko větší pozor zejména na přechodech, kde ve městech číhá asi největší nebezpečí. V neděli jsem jel po dálnici na Brno a zase se kolem mě honila auta dvousetkilometrovou rychlostí, jako kdyby se nic nedělo.

Klip ke kampani pro bezpečnost na silnicích. Zdroj: Stream.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám