Hlavní obsah

Kalousek je podle odborného časopisu nejlepším ministrem financí

WASHINGTON

Český ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL) byl ve Washingtonu prohlášen "ministrem financí roku 2008 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik". Ocenění mu udělil mezinárodní časopis Emerging Markets při příležitosti zasedání ministrů financí a guvernérů národních bank členských států Světové banky a Mezinárodního měnového fondu ve Washingtonu.

Článek

Časopis Emerging Markets řadí do oblasti rozvíjejících se evropských ekonomik 31 států včetně Turecka a asijských států bývalého SSSR.

„Jsem touto cenou nesmírně potěšen. Představuje však ocenění nejen pro mě, ale pro celou vládu. Je to signál, že v zahraničí vnímají české reformy pozitivně, a že v nich máme pokračovat a prohlubovat je,“ uvedl ministr Kalousek.

"Emerging Markets každý rok vyhodnocuje vývoj veřejných financí v zemích rozvíjejících se evropských ekonomik a v rozvojových zemích Asie, Latinské Ameriky a Afriky. Hodnotí též prosazování reforem vedoucích ke stabilitě a udržitelnosti veřejných rozpočtů. Ceny se udělují na základě hlasování analytiků, bankéřů, zástupců finančních institucí a jiných expertů. Miroslav Kalousek obdržel cenu zejména za úsilí o fiskální konsolidaci veřejných rozpočtů v ČR," uvedl Ondřej Jakob, tiskový mluvčí Ministerstva financí ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám