Hlavní obsah

Září bude teplotně nadprůměrné

PRAHA

Se závěrem prázdnin podle meteorologů ještě léto úplně nekončí a v nadcházejícím týdnu se s Českem nerozloučí ani příjemné teploty. Září má být totiž teplotně nadprůměrné, rtuť teploměru se vyšplhá až na 28 stupňů. První zářijové dny budou ale také ve znamení oblačnosti, kterou doprovodí déšť a přeháňky.

Článek

V pondělí přejde nad Českou republikou chladnější fronta, která s sebou přinese polojasné až oblačné počasí a občasný déšť a přeháňky, místy dokonce i bouřky. Nejnižší ranní teploty se budou pohybovat okolo 14 až 10 stupňů, nejvyšší denní se ale vyhoupnou až na 26 stupňů Celsia. Na západě Čech bude přes den kolem 20 stupňů.

S podobným počasím lze počítat také v dalších dvou dnech, kdy nejvyšší teplota nepřesáhne 25 stupňů. Nejteplejší den v týdnu bude podle meteorologa středa. Předpovědi sice očekávají oblačnou oblohu, teploty se ale budou pohybovat až kolem 28 stupňů.

"Od čtvrtka se nad územím Česka opět začne vlnit studená fronta. Bude oblačno až zataženo, občas s deštěm nebo přeháňkami, místy i s bouřkami," řekl Karel Vašíček z Českého hydrometeorologického ústavu. Od pátku do pondělí můžeme pak očekávat velkou oblačnost s deštěm. "Přechodně nás ale čeká i polojasné počasí, zvláště v sobotu," dodal meteorolog. V pondělí se budou teploty pohybovat kolem 19 až 23 stupňů.

Mírný pokles i v druhé dekádě

Mírný pokles teplot doprovodí i druhou dekádu měsíce. Od 11. do 20. září meteorologové předpokládají četnější výskyt srážek a oblačnosti. Teploty se ze začátku budou držet až na 23 stupních, postupně se ale ochladí na 14 až 20 stupňů.

Poslední zářijový týden bude zpočátku ještě oblačno, postupně polojasno a jen ojediněle s přeháňkami. Noční teploty 11 až 5 stupňů, denní teploty 17 až 23 stupňů Celsia.

Související témata:

Výběr článků

Načítám