Hlavní obsah

VIDEO: Toxické výlety do znečištěných čtvrtí jsou atrakcí Los Angeles

LOS ANGELES

Obvyklými turistickými atrakcemi Los Angeles jsou většinou bulváry, nebo projížďky kolem domovů hollywoodských hvězd. Mimo to je ale možné zúčastnit se i mnohem nezvyklejších cest například tzv. toxických výletů.

V Los Angeles jsou populární "toxické výlety"Video: AFP, ČTK

 
Článek

Dvakrát měsíčně jezdí po Los Angeles autobus a se skupinkami turistů navštěvuje ta nejvíce znečištěná místa ve městě. Výlety pořádá organizace, která se zabývá životním prostředím, především kvůli nedostatečné informovanosti veřejnosti o katastrofálním stavu některých čtvrtí.

Některé obytné oblasti totiž přímo sousedí s rafinériemi a chemickými továrnami, které produkují množství zplodin, a ty pak silně ovlivňují kvalitu životního prostředí obyvatel, což dokazuje i zvýšený výskyt nejrůznějších onemocnění. Mezi nejčastější patří rakovina, mentální i fyzická postižení nebo potraty.

Los Angeles ale není smutnou výjimkou mezi americkými velkoměsty - podobné výlety se pořádají například i v New Yorku nebo Texasu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejnebezpečnější turistické destinace světa

Jsou místa, před kterými varují nejen maminky, ale i mezinárodní organizace. Ovšem pro některé cestovatele znamenají místa spojená s nebezpečím to pravé....

Výběr článků

Načítám